Här nedanför finns ett 100-tal beprövade tips som är värdefulla när du ska bygga om

Klicka på någon av rubrikerna

Bli byggledare

Ändra skåplucka gör mycket

Om du vill bygga om ditt kök elletr renovera ditt kök med en minibudget så kan du skapa den största förändringen för den lägsta kostnaden om du ändrar skåpluckorna i ett befintligt kök. Den allra minsta åtgärden är att byta beslagen. Det finns massor av spännande knoppar och handtag att välja mellan och där kan en förändring göra mycket. Om du vill kosta på lite mer går det ofta att för en billig penning måla om de befintliga luckorna. Det kan du göra själv eller du kan lämna bort dem till en professionell målerifirma. Och slutligen kan du byta luckorna helt. Det är ju en begränsad åtgärd som kan ge intrycket av att du förnyat hela köket radikalt.
Vi har i vår sommarstuga köpt enkla skåpdörrar från IKEA som min fru målat med en grön färg och laserat i en mörkare ton på ett sätt så att luckorna ser riktigt gammalmodiga ut. Uppe på detta har hon sedan sprätt några mörka färgklickar med hjälp av stråna på en tandborste. Färgklickarna gör att det verkligen ger det där riktigt gamla intrycket så de flesta besökare tror att vi har riktigt antika skåp i vårt kök.
Vi utgår nu ifrån att du bygger om eller bygger ett helt nytt kök. Då har du ju möjlighet att fritt välja mellan olika typer av skåpluckor. Det finns massor att välja mellan. På en annan sida ”Bra skåpluckor” får du en lista med en jämförelse mellan några olika alternativ med avseende enbart på kostnad underhåll och skötsel.
Holger Wästlund
Startsidan för att bygga om