Här nedanför finns ett 100-tal beprövade tips som är värdefulla när du ska bygga om

Klicka på någon av rubrikerna

Bli byggledare

Skapa utrymme till lägsta kostnad

 

utrymme, utrymme låg kostnad, utrymme bygga om, utrymme låg kostnad bygga om

Här har du några tips för att öka ytan på ditt kök i samband med att du ska bygga om eller bygga en köksö:

  1. Du kan bygga ut köket in i ett närliggande rum, t.ex. in i vardagsrummet om det ligger intill om du ändå ska bygga om ditt kök.
  2. Pröva om du kan flytta ut frysen eller någon annan större hushållsapparat till ett angränsande rum för att härigenom skapa utrymme.
  3. Vissa kök har tvättmaskinen i köket. Om du flyttar ut den till något annat rum försvinner inte bara den utan behovet av förvaring av smutstvätt, förvaring av tvättmedel m.m. Det gäller att jobba praktiskt.
  4. Se till att du kan förvara skrymmande avfall, såsom glas, tidningar m.m. i behållare utanför bostaden så att detta inte tar upp onödigt utrymme i köket. Mer om detta i avsnittet miljöåtgärder.
  5. Flytta ut förvaring av ”finporslinet” eller städutrustningen till ett annat rum. Eller använd ett angränsande rum för förvaring av disk och uppläggning vid större fester. Det är effektiva sätt att skapa utrymme till låg kostnad.
  6. Flytta ut matplatsen till ett annat rum. Det är ett effektivt sätt att öka ytan på ditt kök om du ändå ska bygga om. 
  7. Ett kök med köksö är jättetrevligt men tar ofta lite mer plats.
  8. Om du bygger ett nytt kök i ditt fritidshus är det inte ovanligt att låta köket fortsätta ut i ett ”utekök”.
  9. Om du ska bygga om eller bygger ett nytt kök i något varmare land än i Sverige så kanske du kan ordna med en stor skjutdörr eller en hel vägg som du kan skjuta åt sidan så att köket vid fint väder kan fortsätta ut i ett relativt välutrustat utekök. Det är ingen billig lösning men kan öka trivselvärdet för dig när du bor där och även öka det ekonomiska värdet när du så småningom ska sälja bostaden.
  10. När du tänkt igenom alla dessa möjligheter att öka ytan på ditt kök så gäller det i nästa steg att utnyttja alla de utrymmen som du har på bästa sätt.

Mer om att skapa utrymmen till låg kostnad i samband med att du ska bygga om köket finns i boken

en bok om att bygga om kök Här kan du beställa boken med lägsta prisgaranti. Alla 600 tipsen samlade på 150 sidor, pris 135:-. Läs om vår lägsta prisgaranti här. Tillbaka till startsidan för att bygga om